STEM тиждень_spring2022

STEM тиждень_spring2022

28.04.2022 Новини 0
#STEMтиждень_spring2022 КНВК 129 “ГЛАС”
 
У рамках проведення STEM-тижня для учнів 9 Т2 (1) та 9Г було запропоновано три доповіді з математики. Першу доповідь «Еволюція малої теореми Ферма» підготувала учениця 10 Т класу Єлізарова Єлизавета. Доповідачка висвітлила історію пошуку доведення знаменитої теореми та можливі перспективи (в тому числі і фінансові) для подальшого її дослідження.
Другу доповідь було представлено Удовиченко Оленою на тему «Хто такий Пенроуз?» Юна дослідниця висвітлила біографію та наукові здобутки Роджера Пенроуза, та зосередилися на застосуванні однойменної мозаїки до складання різноманітних малюнків та розв’язуванню задач (зокрема і оліпіадних). Також продемонструвала власні матеріали розробленні у процесі дослідження вказаної теми, що можна знайти на інстаграм сторінці проекту. Особливу увагу слухачів привернула емблема ліцею (слоник) елементами якої є ромби Пенроуза, що містять фотографії учнів та вчителів.
Дуже пізнавальною була доповідь Бутенко Романа на тему «Тригонометрія навколо нас». Виявляється тригонометрія переслідує нас повсюди… Ми просто її не помічаємо. Від архітектури та струму до гавкоту собаки – всюди тригонометрія!!!!!!!!!!
Всі доповіді виявилися цікавими та пізнавальними як для гуманітарного так і для технічного класів. Дякуємо Вам юні дослідники і дослідниці!!!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *